deel 2 - gedichten


19 november 2021

Ons leven

In dagen dat men je dromen wil afpakken. Dat stemmen fluisteren niet te geloven. Om niet meer te hopen en te voelen. Om op te geven en niet meer te zien. De schoonheid van het leven. Dat demonen van de massa je gedachten besmuren.

In zulke dagen. Open dan juist je hart met liefde. Laat je dromen weer stromen. En voel in de schoonheid van leven de kracht die men liefde noemt. Laat geloof, liefde, kracht en al je dromen je schoonheid van het leven zijn. Laat niet de massa het beeld vormen van leven. Maar het individu van jezelf wat de kern van leven is. En de plaatst waar God te vinden is.

Volg je hart en voel de liefde. Kijk de wereld in. En wees niet bang voor de angst. Wees niet bang voor het gevoel, de stemming. Loop niet weg voor de vraag. Loop niet weg voor de twijfel. Sluit niet je ogen als je loopt in een dal. Huil niet als eens de hoop en kracht en kennis er even niet is. Dat alles weer een grote vraag is. Voel. En maak dit gewoon mee. Met al je hartstocht. Want je bent een mens. Je bent een levend mens. Een mens met een ziel. Een geest. En wees ook een mens. Juist met liefde. Met haat en angst. En ook met moed. Elke dag in je leven. Want dat maak je juist mooi en groot.

Het geheim van het leven is te leven in al zijn facetten. En geboren worden als sterven elke dag met elk gevoel. Makkelijk is het om weg te lopen. Om op te geven. Makkelijk is het om je ogen te sluiten. Des te moeilijker is het om jezelf omhoog te houden. Maar weet. Dat voortaan in deze strijd. In dit leven. Altijd iemand die je hand vast hou. Met dezelfde twijfels. Dezelfde kracht. Dezelfde vragen. Dezelfde zoektocht. 

In mijn hart voel ik de verbondenheid met onze zielen. Gescheidenheid is slechts een illusie die we moeten overwinnen. De grote illusie van het bestaan.  Dat is mijn kracht. Mijn doel. Dat is ons leven.

Veel liefde,

W.O.L.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand