De reis met een steen


De reis met een steen

Reizen doen we allemaal. Of je nu je leven lang in huis gekluisterd leeft. Want reizen die ik bedoel is niet de onze manier van vakantie vieren met vol gepakte koffers. Of tussen woon en werk. En niet te vergeten de levenswandeling van alle daklozen.

 Nee met de manier die ik bedoel neem ik dit wat breder op. De reis van ons bestaan en de oneindige stappen die je leven op leven neemt. Reizen in de dag van alledaags en op.spiritueel vlak. En visa versa kent veel verschillende kanten. Daar wil ik graag een element hier onder de aadacht brengen. Dat is het element de reden waarom we geboren moeten worden om ten slotte dood te gaan. Waarna alles weer opnieuw zou beginnen? 

Kijk eens was er licht. Zie dat als de kernpunt van je zijn. Omdat in het licht niet met een duidelijk zelfbewustzijn was ontstaan. Is er groei nodig. En groei heb je alleen met een begin en een einde. Daarom incarneren we op het laagste niveau van zijn. Zodat je stap voor stap je ontwikkeling ondergaat en weer hoger komt. En niet alleen in de vorm die je nu bent. Of de keuzes die wij op deze aarde kennen. Reizen heeft oneindig veel kanten in vormen. Het leven op zich ook met een oneindige kosmos met oneindige vormen. Want wie zijn wij nu om te bepalen dat alles eindig is. En er niets meer is na onze dood. Wie zijn wij met een beperkt bewustzijn? Is de werkelijk alleen wat wij nu kunnen bevatten? Nee toch?

Onze reis kent oneindig veel variabelen. Dieren bijvoorbeeld weten alles maar onbewust via hun instinct. Als een steen heet is (metaforish bedoeld) zal hij er niet aan zitten. Krijg hij er geen pijn door. De mens is het dierlijk instinkt kwijt. Dit is geen schande maar een logische stap in zijn ontwikkeling. Als hij nu zonder zelfbesef de hete steen (lees oorzaak en gevolg) beet pakt. Zal hij zich niet branden. Ondanks dat de steen heet is zal hij zonder zichtbare gevolgen iets merken. Pas als hij door zijn ontwikkeling meer zelfbewustzijn krijgt. En besef wat hitte is. Besef wat dit doet met het willen vast houden van die steen. Zal hij dat niet meer doen, omdat anders de pijn daardoor komt. Ondanks dat pakken nog vele die heten steen om zich te blijven verbranden aan de hitte. Want het loslaten van het oude gedrag is nodig. Maar ook gelijk het moeilijkste wat er is. Dit is geen schande maar zijn een van de stappen die blijven komen in je bestaan. Omdat de reis van zelfbewustzijn geen zichtbare einde kent. De pijn die je namelijk opeens wel voelt is de prijs van ons groeiend zelfbewust zijn. Karma in die zin is geen boete doening waar we door slechte stappen nu de prijs moeten blijven betalen (de hete steen vast houden). Maar is indirect verbonden met onze ontwikkeling. Waaronder het kunnen loslaten en verder gaan met je reis. En dit is juist nodig om te leren in eindige principes. Maar het bestaan kent vele reizen. Welke reis ondervind jij nu. Deze reis is maar een voorbeeld. Deze? De reis met een steen.



Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand