Keuzes (dutch)


Keuzes op informatie! 

Er bestaan verschillende manieren om bewust of onbewust een idee te krijgen hoe de werkelijkheid is gevormd. Door eigen toedoen of andere mensen, groeperingen of regeringen. Een heel simpel voorbeeld. Je heb een smart tv en je zoek op "is bier gezond". Tal van informatie krijg je over hoe gezond het wel is, probeer maar uit. De meeste mensen zijn zo gevormd dat ze dit als feit zien en lekker genieten van bier ( met eventueel juist schadelijke effecten). Als een ander persoon zoekt op de tekst "is bier ongezond" krijg je alle slechte eigenschappen. De persoon ziet dit als feit en leef ingetogen (met gemis van gezelligheid). 

Beide zijn waarheden maar het effect is afhankelijk hoe je het toepast en of je er wel of niet tegen kan. Wat ik bedoel is dat je met zogenaamde waarheden altijd de andere kant van het verhaal uitzoeken. En je eigen gevoel laten spreken. Het leven, de werkelijkheid en de keuzes die we maken zijn meestal instrumenten van buitenaf die ons aansturen, op ja vaak tegengestelde normen. Om juist tweestrijd te kunnen creëren.

 Het is net of ons massaal wordt afgeleerd zelf te denken, en zelf het geheel te zien. Zodat we als mensheid nooit volledig kunnen ontwaken. En we de wereld niet veranderen (en daarmee ons zelf). 

Groetjes W.O.L.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand