Welkom?



Welkom? 

Mensen in nood moet je helpen want de kansarme in de wereld daar moeten we alles voor over hebben. liefde is onze grootste kracht. Toch? 

Maar de mensen die ons land overspoelen. Zijn ze wel in nood? Hoeveel veilige landen passeren ze voordat ze bij ons aankomen? Hoeveel kost die reis voor hun om hier naar toe te gaan? Waarom zie ik iedereen met dure telefoons en sigaretten en zijn het voornamelijk mannen. Waarom klagen wij dat bv hun toiletten smerig zijn? Ze willen toch meedoen met onze manier van leven. Is liefde terug geven juist niet van die grond af en zelf schoonmaken? Tonen dat je er positief zin in heb, ipv niets doen en handjes ophogen?

Jaren 60 was de start dat we onvoorwaardelijk liefde moesten geven. Kritiek en nadenken of processen wel goed zijn en of ze wel of niet schadelijk zijn voor onze maatschappij was al gauw Rasisme. Nu deze manier van leven en keuzes maken te veel eigen mensen hier benadeeld wordt het geen Rasime meer maar gewoon je gezond verstand gebruiken. Maar zijn we hier niet te laat mee? Ons land, onze ouderen, onze jongeren....ja iedereen (!) wordt flink benadeeld en wordt het  steeds minder leefbaar. Door zowel Economische als Maatschappelijke keuzes die we o.a in naam van liefde hebben uitgevoerd. Liefde of hypocretie? 

Is liefde juist niet dat iedereen die hier geboren is en leeft om die dezelfde kansen te geven op alles waar we voor kunnen kiezen? Ja alles! En dat was en is er niet.  Er was altijd verschil en haat, apartheid. Liefde is toch dat we hetzelfde zijn. En dat we pas mensen toelaten die echt hulp nodig hebben. En dat we meer alleen toelaten als we eerst alles zelf goed voor elkaar hebben. En ondanks dat veel mensen het land als rijk zien leven er nog veel benadeeld in armoede, zonder echte kansen.

Waarom doen we daar  niets aan? Dit is niet nieuw maar speelt al zo lang. Burgers van Nederland, open je hart maar ook je ogen. Leer liefde nu echt kennen. Wij zijn Nederland en wij hebben de kracht om altijd systemen te hervormen als ze niet meer werken. Maar dat begint altijd eerst met je eigen hart, het systeem van je eigen denken.

Groetjes W.O.L.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand