Opnieuw zien


Opnieuw zien.

Het is belangrijk dat we goed leren zien. In meerdere opzichten bedoel ik dat. Dus niet alleen met je ogen of verstand maar met je gehele wezen.

We worden sinds een eeuwigheid geboren in eigen familie banden. Vader en Moeder ontmoeten elkaar en krijgen kinderen. Samen met Opa en Oma en de rest verschuift deze kring vanzelf. Opa en Oma vervagen in de tijd. Vader en Moeder nemen de plaats in van Opa en Oma en nieuwe familie kringen ontstaan.

Maar we zijn niet sterfelijk. Het stoffelijk leven is geen tijdelijk zijn toestand. Ja de dood is er in deze bewustzijn sfeer. En ondanks dat ons stoffelijk lichaam vergaat keert alles toch weer terug naar je totaal wezen. Ons totale wezen is het alles omvattende van stof tot energie. Alleen ons huidige bewustzijn kan maar één klein gedeelte van onze totale realiteit bevatten. Omdat dit een van onze levensdoelen zijn! Eerst beseffen dat er meer is dan materie. Dan het weer merkbaar worden van ons geestelijk bestaan.

We projecteren ons in kleine tijdelijke familie banden. Net als we ons totaalwezen alleen maar in een beperkte stoffelijk wezen zien. De banden die we op deze aarden in stand houden omvat zoveel meer. Net zoveel meer dan dat we niet alleen uit materie bestaan. Alles is toch energie? Niets verdwijnt? Alles verander alleen van vorm en bestaansniveau? We zijn toch een en dezelfde kracht?

Het is geen schande om niet geheel bewust te leven, dat is ons leerpad. Het is goed als je meer wakker wordt en naar de Goddelijke essentie zoekt. Om bijvoorbeeld te genezen van ziekte of pijn en andere emoties. Vaak weet je het wel maar is echt ontvangen van deze kracht wat lastiger. Op dit punt moeten we nog minder beperkt leren denken als in de familie banden die we nu leven. En ook minder beperkt leren denken dat er alleen materie is. Of dat materie en energie beide bestaan maar dan afzonderlijk? 

Materie is een lagere vorm van dezelfde energie van ons totaal wezen. Wat wij als innerlijk en uiterlijk zien is op een hoger bewustzijn geen verschil in te vinden. De healende en bewustzijn verhogende kracht zit zowel binnen in je als daarbuiten.Verschil is er niet behalve hoe wij het nu kunnen waarnemen. Omdat ons totaal wezen zoveel meer omvattender is dan we nu kunnen beseffen hoef je alleen het oude denken los te durven laten, en leren beseffen dat de universele kracht er al is en alles omvattend is! Je kern omvat het al. Besef dit en laat het toe om wakker te mogen zijn. Want alleen wij zelf bepalen dit op bewust of onbewust niveau zelf. Niemand anders.

Het is goed om gewoon hier als mens te leven. Goede banden te vormen en te ontwikkelen. En dat we voor lichamelijke en/of geestelijke problemen terug vallen wat we hier op materie niveau hebben is ook prima. Maar wees bewust dat wat ons wordt aangeboden niet altijd uit liefde wordt gegeven. Dat vaak de chemische oplossingen alleen oplossingen zijn voor langere ziekten. Wees bewust dat we universieel zijn en dat deze universele kracht er allang is.  Maar alleen als jij het zelf wil kan je verder. En deze kracht samen, en later alleen, toelaten om bewust te worden. Zodat je echt kan genezen door je hoger zijnstoestand. Dat is geen zweverij alleen onze eigen natuur op een hoger bewustzijn. De reis daar naar toe is ons leerpad.

Ik ben iig blij met mijn familie banden, hoe klein dan ook. En hoop dat wat ik deel en ontvangt ons alle kan helpen in onze levens reis. Want alleen zijn we nooit. Durf er voor open te staan en mensen toe te laten.En dat we in deze leer het ook het aandurven om oude denkwijzen en systemen om te vormen naar betere. Dat niet langer kleine groepjen van deze wereld een hel maakt door bewust angst, ziekte en oorlog te laten groeien. Omdat deze verkeerde macht deze kleine groep meer materiele macht en rijkdom geeft. De macht van liefde is reeds in en om ons. En liefde is nooit passief. Strijd jij mee? Opnieuw leren zien?

Groetjes,

W.O L.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand