DEEL 2 Veranderingen zijn er alleen om economische redenen


Deel 2 Veranderingen zijn er alleen om economische redenen

Kijk nu is het voorbeeld honing erg simpel. En hoewel juist ook best kinderachtig. Maar ik zou er eerst over zitten schamen in plaats van over te irriteren. Want we zijn zogenaamd kritisch en verrenigen ons in groepjes voor best domme acties waardoor je met goede intenties in een hoek van kinderachtigheid wordt geduwd. Niet alleen door het systeem waar we in gevangen zitten. Maar vaak door onze eenzijdige kijk op de wereld gebeurtenissen. Zowel dicht bij als ver weg. En dan kom je op het zelfde simpele voorbeeld wat ik zei over honing, lees anders deel 1 vorige blog nog ter herinnering.

Toevallig aan tafel met mijn zoon die geen journaal meer kijk. Omdat wat er verteld wordt en op welke mannier dat allemaal van te voren bekend is. Met als doel de massa verder aan te sturen in de richtig met denken wat menselijk is. Een even doeltreffende voorbeeld met honing is de Sinterklaas. Tv, radio, kranten, scholen, ouders en noem maar op houden voor jonge kinderen een verhaal voor over Sinterklaas. Kinderen geloven er heilig in want dat wordt toch door iedereen vertelt. Een heel wereldbeeld en werkelijkheid wordt geschapen en in stand gehouden. Gelukkig voor de kinderen komt de echte werkelijkheid naar boven, Sinterklaas bestaat niet. Veel kinderen komen er goed boven op. Een aantal wilde nooit de werkelijkheid horen en blijven in verdriet. Iets langer dan de rest maar uiteindelijk overwinnen ze het.

Voordat je gaat lachen en ook dit flauw vind. Moet je nadenken dat systemen waar we ons niet bewust van zijn daadwerkelijk bestaan. Niet gebonden aan landen en grenzen. Maar omvattender net als een soort Internet darkweb. En dat sinds eeuwigheden werkelijkheden worden geschapen en dat wij die zien als waarheid. Net als Sinterklaas maar dan natuurlijk heftiger. Een systeem waarin de hoofd illusie is dat wij denken vrije wil te hebben, terwijl dat helaas niet het geval is. En dat we denken er iets tegen te doen, degeen die wakkker worden. Maar juist in extremen worden geduwd omdat je dan tegen over elkaar blijft staan en blijft strijden. Zonder effectief te zien dat de waarheid in het midden ligt. En je juist in broederschap echte oplossingen kan bereiken. Zelfs Wilders en Klaver zijn in die zin marjonetten waarin met strijd nooit iets zal worden bereikt om de wereld en ons denken weer vrij te krijgen. Want systemen zijn er en sturen ons. En alleen omdat wij het toelaten en alles zonder kritische blik opnieuw te proberen zien. Want waarom zou je? Generatie op generatie vormen onze kijk op de wereld. En dat is toch echt. Net als Sinterklaas.

Veranderingen zijn er alleen om economische redenen. En om zoveel meer.

Veel liefs, 

W.O.L.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand