Realiteit door onvolledig willen zien


Realiteit door onvolledig willen zien

Een heel simpel voorbeeld.Zoek op dat honing gezond is. Volgende krijg je als resulaat:

De manier hoe je tegen het leven kijk. En hoe je handel door iets niet te doen, of juist wel. Je gehele mening wordt door deze informatie bepaald.

Als je op een andere manier informatie zoekt.  In dit geval "honing is ongezond". Krijg je het volgende resultaat:

De manier hoe je tegen het leven kijk. En hoe je handel door iets niet te doen, of juist wel. Je gehele mening wordt nu door deze informatie bepaald. 

Gevolg is dat je twee uiterste heb van hoe je iets bekijk. Tot het extreme toe zelfs. Nu niet met honing, dat is maar een heel simpel voorbeeld. Maar om zoveel meer. Maar dit gaat door tot elk onderdeel in ons leven. Onze persoonlijke kring, omgeving, land en zelfs de wereld wordt gevormd door de informatie die wij als enige waarheid aannemen. En natuurlijk zijn er systemen die buiten de ons bekende grenzen opereren om voor eigen macht en welzijn de massa willen sturen. 
Terwijl deze massa denkt vrije wil te hebben, worden we gewoon massaal bestuurd. Dit is niet doordat wij willoos zijn door verkeerde systemen. Nee ons karakter doet ons de das om. Dergelijke systemen bestaan alleen omdat de massa te lui en te laks is om verder te kijken dat een klein stukje waarheid wat je aangeleerd en gevormd is in je leven. 

In het voorbeeld van de honing ligt de waarheid in het midden. En is mede afhankelijk van persoonlijke factoren. Maar is dat niet geldig voor alles?
Net als Extreem rechts en links. In definitie hebben beide gelijk. Je moet elkaar helpen, klopt! Maar grenzen moeten nu dicht, omdat er lokaal geen leefbaarheid meer is. Zeg nu eerlijk, dat klopt toch ook? Ook hierin ligt de waarheid in het midden. En dit kunnen we niet alleen of lokaal oplossen. 
Omdat dergelijke systemen voor deze embarmelijke levens omstandigheden op wereld niveau blijven bestaan. Moeten we leren anders te kijken. Om een begin te maken voor wat serieuze stappen zou extreem rechts en links juist samen moeten werken. Anders heb je nooit een oplossing. Blijven we strijden om verkeerde systemen in stand te houden. Omdat we in naam van laksheid alleen een klein stukje werkelijkheid accepteren, en willen zien.

Zelfs Wilders en Klaver reageren niet als dit stuk naar hun gedeeld wordt. Zijn dit dan mannen van de maatschappij, het volk. Of ook slechts marionetten die eenzijdig de waarheid ten dele zien. Net als de meeste op de wereld.  Liever willen strijden in geschillen dan voor echte oplossingen gaan. Of is dit onderdeel van een bewust systeem?  
Individueel kan je nooit oplossingen geven. Maar zelfs op landelijk niveau niet, omdat dit een wereld probleem is.

Zelfhealing is geen haat naar de zorg. De zorg heb je nodig, maar ten dele. Echte healing daar moet je zelf voor zorgen. En zou ook een logische vervolgstap moeten zijn.  Aan chemische pillen blijven is alleen een economische keuze naast het feit dat de werkelijkheid maar voor een deel bekeken wordt. Meningen dat door een klein stukje waarheid wordt bepaald.  Zelfhealing heeft iedereen nodig. Misschien niet voor lichamelijke of geestelijke ziektes. Maar om onze kijk op de realiteit weer te healen. Dat we durven om alles compleet te zien. En daarop onze manier van leven te herzien. Want de macht op een betere wereld ligt niet bij regeringen en koninghuizen. Maar bij ons allemaal. We zijn een ras, wereld is van iedereen. Het kan een mooie wereld worden. Maar dan moeten we leren en compleet te zien. En om met elkaar te strijden. In plaats van te blijven zinken in extremen en in  slechts gedeeltelijke waarheden. 

Want de manier hoe je tegen het leven kijk. En hoe je handel door iets niet te doen, of juist wel. Je gehele mening wordt door deze informatie bepaald.

Groetjes, 

W.O.L.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Art Karel Fehr

Als...

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing