Waar W.O.L. voor staat


Waar W.O.L. voor staat

Alles staat wel voor iets. Hoe onbeduidend of belangrijk het ook op dat moment is. Alles is in een constante ontwikkeling, dat is ook onze reis van het bestaan.

Waar W.O.L. voor staat is voor zoveel elementen en tegelijk maar een. Dat is liefde. Liefde is een kracht maar heeft verschillende (oneindige) bronnen. Liefde in ons hart wat we voor ons zelf houden. Tot liefde wat je geeft in alle openheid of juist ook weer gesloten. Uit liefde is alles om en in ons ontstaan. Wat je zelf ermee doet is jouw eigen keuze maar keert altijd naar jezelf terug. Dit kan iets fantastisch zijn. Of juist het tegen overgestelde. Want liefde is ook strijd. Omdat je liefde kwijt is geraakt, of je kern is er door beschadigd. Liefde is zeker ook een strijd. En het grote leermoment in het bestaan is in dit of een volgend leven we de extreme tegengestelde begrippen van liefde meemaken. Soms met een lach. Soms met een traan. Soms met een gevecht of zelfs haat. Dit zijn tegenstrijdigheden die vaag kunnen zijn, tot totale onbegrip. Maar net als onze persoonlijke reis in levens door die extremen. Spiegelt dit principe in de hele wereld. Neem nu lokaal Politiek. Mensen zijn in meerdere extremen kampen verdeeld. Geen mening en ongeschilligheid hoort daar ook bij. Of het nu Politiek is, of landen en Naties. Geloof of ongeloof. De kleuren van onze huiden. Het extreme is en blijft overal. Tot we het durven om naar het midden te kijken. Want alle kanten zijn een stuk waarheid. Maar in het midden ligt de eenheid van alles. Dit lijk makkelijk maar is juist het lastigste van alles. Of dit nu een persoonlijke reis in het klein is. Of die van deze wereld in het groot. Alles is een weerspiegeling van het bestaan, van liefde. De reis gaat uiteindelijk door tot dat je accepteert nooit als persoon, groep, land, natie of wereld je altijd maar een deel van jezelf was. Onvolledig. Dat generatie op generatie ons beeld voor ons is ontstaan. En daarnaast is gevoed door vage systemen. Vrije wil en zelf denken is een illusie die we kwijt zijn geraakt. Ik kan alleen maar als ziel weer heel worden door het zelf te willen. Dit is hetzelfde als de tegenhanger dat ik alleen de wereld niet kan veranderen. Dat moeten we allemaal willen. Deze blog daar wil ik gedachten op plaatsen of juist ontvangen zodat ik zelf en tegelijk wij alle wakker kunnen worden. En de reis naar het midden we samen beginnen. In plaats van te blijven hangen in extremen. En blijf je daarin is dat geen schande. Kwaad en Goed zijn in die zin de helft van het zelfde welke stap voor stap en leven voor leven zich ontwikkelt.

In deze blog wil ik lokaal en internationaal (later) een beweging starten welke echt voor liefde gaat, voor heelheid. Dat we liefde herkennen. Maar ook als strijd. Regeringen en Koningshuizen dat is prima. Mensen die er voor kiezen de wereld te leiden. Maar zijn mensen die wij toestaan. De wereld is van ons allemaal.  En liefde is een strijd maar geen haat naar elkaar. Wij hebben de macht om van deze wereld een paradijs te maken. En ook de macht om regeringen en koningshuizen te stoppen als zij voor haat blijven gaan, oorlog, vernietiging. Dit moeten we wel allemaal willen, en beseffen.  De kracht tot die eenheid is de reis uit al het extreme. Het een heb je nodig om het geheel te zien. Alles is zoveel meer net als liefde. Waar W.O.L. voor staat.

Groetjes,

W.O.L

PS: website komt, boek, song en misschien vraag naar sponsering.

Reacties

Een reactie posten

Een reactie zou mooi zijn...

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand