Zullen van het nieuwe jaar met zijn alle opnieuw beginnen?


Zullen van het nieuwe jaar met zijn alle opnieuw beginnen?

Het einde van dit jaar nader dichterbij. Zoals elk jaar komt dit einde met veel soorten emoties. Samen met veel eten en drinken. En velen van ons als slot met het bekende vuurwerk 

Als het einde dan nadert krijg de vele soorten emoties een sterke lading. Van het los laten van verdriet tot het proosten voor nog meer nieuwe overwinningen. Met zijn alle in het groot tot de eenheid in het klein. En zelfs voor sommige juist in stilte tot hun geloof.

Elk einde van het jaar kent oneindig veel soorten van uitingen. Maar in een ding zijn we het zelfde. Dat is zodra het nieuwe jaar is begonnen in de sfeer van alle dag terug keren. Is de belofte vergeten! Niet verwerkt en in daden gebracht of als echt de nieuwe start. Nee vergeten en verdrongen om met het komende nieuwjaar feest weer even wakker te worden.

Ons gedrag is in genaratie op generatie door onze gewoontes en tegelijk het systeem stil komen te staan. Ja Techniek en Wetenschap gaan goed vooruit. Maar kunnen wij dat ook als mensheid zeggen? Ja prima we durven nu sorry te zeggen tegen een slavernij verleden. Elkaar durven aankijken en als gelijkwaardig mens zien is toch het minste wat we moeten doen? Maar profiteren voor geld? De blanke maatschappij heeft het slavernij tot een hoogte punt laten groeien. Maar was er al tussen zowel blanke stammen als donkere en zwarte stammen. Slavernij en uitbuiting kent per definitie geen huidskleur. En ongeacht de kleur van ons huid zijn er bij ons allemaal drie soorten mensen. Dat zijn degeen die verkeerde keuzes maken. Degeen die daarvan het slachtoffer zijn. En degeen die weten maar niks zeggen en doen!

Sorry zeggen is een goed punt natiurlijk.  Maar dat moeten we tegen elkaar als mensheid zeggen. En dit lijk op hetzelfde gevoel als een eindejaar moment. Alleen stil staan van het verleden tot van heel lang geleden.  Even proosten. En dan in het nieuwe moment van morgen en alledag weer door gaan met de allerdaagse dingen.

Ons gedrag is genaratie op generatie door onze houding en tegelijk het systeem stil komen te staan. Ja Techniek en Wetenschap gaan vooruit. Maar kunnen wij dat ook als mensheid zeggen? Want hoeveel Vrouwen in de wereld hebben geen vrijheid en liefde. Kennen alleen misbruik en dood. Hoeveel kinderen hebben een kansloos bestaan. Hoeveel volkeren worden door hun regering geduwd in zinloze oorlogen. Maar ook dicht bij. Want kijk eens om je heen. Hoeveel mensen in ons land alleen al zijn mentaal ziek om persoonlijke winst te krijgen met oorlog en geweld. En van dreiging tot doodslag. In mensenhandel en drugs. Vroeger was er tussen de mensheid met verschillende huiskleuren helaas geen gelijkheid. Hoewel rasisme nog niet overwonnen is zijn we in het grootste gedeelte van het leven nu gelijk. Gelijk in kansen maar helaas ook in geweld. Of het nu grote dreigingen zijn ver weg in de wereld. Of in onze eigen straat, het komt op hetzelfde neer. Ons persoonlijk leven als die van de wereld is niet in balans. Wie systemen wil veranderen moet eerst met zich zelf beginnen. En uit eindelijk moeten we allemaal sorry zeggen tegen elkaar om al het wat er nu speelt. Maar dan wel verder bouwen aan een betere wereld. Ons gedrag moet bewuster worden. Want waarom kiezen voor leed. Waarom kiezen voor doodslag. Waarom kiezen voor criminaliteit. Waarom kiezen we zelf voor dit gedrag. Waarom pikken we dit van andere. Of het nu tot een persoon is, of een koningshuis of regering. Misbruik, criminaliteit, doodslag en noem maar op moeten we nooit willen. De wereld is van iedereen en te bijzonder om kapot te laten gaan voor niks.

Hoewel we omkomen in vele soorten emoties. En na loze beloften alles vergeten en doorgaan. Ontbreek ons de emoties en de wil om ons leven en en de wereld van geweld, doodslag en misbruik te laten ontdoen. Mentaal zijn we stil blijven staan slapen de meeste van ons. Vage mensen verdienen om onze mentaliteit voor succes wakker te laten worden. Terwijl echte succes toch wereld vrede is. En dit hoort al wakker en actief te zijn. Is een natuurlijke kracht in ons. Vage mensen verdienen om ons wakker te maken dat geluk en kracht kunnen worden ontvangen vanuit de kosmos. Alleen maar hoeven te willen dan komt het van buiten af. Terwijl alles al in je zit. Het moet alleen wakker worden. Kan alleen wakker worden om het ook te willen. In plaats van te blijven hangen in gewoontes en desintresse voor de dag van morgen. Zullen van het nieuwe jaar met zijn alle opnieuw beginnen?

Groetjes,

W.OL.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand