Sire bedank


Sire bedankt

Wat mijn verbazing wekte met een vleugje tevredenheid is de nieuwe reclame van Sire. Dat steeds meer mensen tegen elkaar gaan om extreme tegenstellingen. Dat zelfs vrienden en familie elkaar niet meer contacten. Omdat alles wat speelt van ons land tot de wereld te ingrijpend is. En we een mening krijgen voor maar een kant te zijn. Is ook een manier om de massa goed te kunnen sturen. Maar daarnaast ligt het aan onze eigen houding. Onze verderfelijke houding voor alles te sluiten. En in groepjes rondjes te blijven lopen. Gezegde wat oud en bekend is, heeft meer waarde dan we allemaal beseffen. Verbeter de wereld maar begin bij jezelf. Ken je hem nog? Wie verbeter nu echt zich zelf? En wie gaat door om vervolgens de wereld te verbeteren? Denk dat we liever in ontwetendheid blijven dolen in plaats van echt te willen zien. Dit is ook een lastige weg. Om wat generatie op generatie is aangeleerd. Alles opnieuw bekijken. Eerst ons hart en later onze kring, dan de wereld. Maar de werkelijkheid kent vele gezichten. De meeste kijken met dezelfde blik van illussies. Want los laten en opnieuw beginnen is het moeilijkse wat er is.

Sire bedankt. Ik zeg in deze blog al een tijd dat mensen bewust en onbewust tegen over elkaar blijven staan. Want kiezen voor extreme kanten is een keuze om geen echte goede veranderingen toe te laten. Een andere gezegde waar niemand bij stil staat bevestigd dit ook. De waarheid ligt in het midden. De weg naar oplossingen begin bij het durven zien van je eigen angst. En de keuzes die je daarom in het leven neemt. Vervolgens het moeilijkste. Dat is dat je beide gelijk heb. Alleen samen kunnen oplossingen komen door er samen aan te werken.

Sire bedankt. Maar mensen laten veranderen? Zelfs de politiek doet het niet. Hoe moeten normale mensen dit wel doen. Bedoel als voorbeeld heb ik vaak Jesse Klaver en Geert Wilders genoemd. Wilders heeft gelijk als het om het sluiten van grenzen gaat. Bedoel ouderen en jongeren worden in de steek gelaten. Of het nu om zorg gaat of woningen. En de steeds duurder wordende samenleving wat niet betaalbaar is. Hoe kan je mensen van buiten toelaten en wel helpen. Nederland is nu een ramp, net als de wereld. Jesse Klaver heeft ook gelijk. Mensen moet je waar dan ook helpen. Iedereen verdien geluk en gezondheid. Een goed bestaan met liefde en vrijheid. Dat mensen anders zijn is een rijkdom. En mensen in oorlog laat je toch niet zitten. Kijk beide hebben gelijk maar in een extreem punt. Overal kiezen we kanten. Zelfs in de politiek. Terwijl beide extreme kanten gelijk hebben. Oplossingen alleen kunnen komen als we naar elkaar komen. En dan zien we dat de meeste problemen alleen op wereld niveau aangepakt kunnen worden. Maar dan moeten we wel ons allemaal als een volk durven zien. Moeten we de wereld opnieuw durven vormen. Moet Economie niet het belangrijste zijn. Dat is liefde en de kwaliteit van leven. En tegelijk moeten we keihard werken om van deze wereld een paradijs te maken.  Moeten we het lef hebbben om foute regeringen en koningshuizen te stoppen. De wereld is van ons allemaal.

Liefde is toch strijd? We moeten allemaal deze stap durven nemen. Belangrijk is wel dat juist bekende mensen dit voorbeeld tonen. Hun eigen grenzen durfen te overwinnen. Dan zullen steeds meer mensen de stap durven te nemen om naar elkaar te komen. Daarom ben ik ook blij hieraan mee te beginnen. Doe je mee? Volgens  mij steeds meer mensen en groeperingen. 

SIRE BEDANKT.

Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand