De echte armen verdrinken we nu bewust naar stilte


De echte armen verdrinken we bewust naar stilte

Een warm gevoel geeft dat ons toch. Dat wij als rijke Westerlingen hulp bieden aan de kansloze in de wereld. Het is wel haast niet te doen. Maar ja wij doen er wat aan. Wij komen van een rijk land dus dat is het minste wat we kunnen doen. Toch?

Nou ben ik erg kritisch naar wat het journaal deel. Maar sommige onderwerpen zijn goud eerlijk. Het gaat zoals het kwam. Veel te snel uit het oog en hart. Want stilstaan hoeft niet. Want wij doen er wat aan. Dus waarom nadenken en stil staan? De link, waar er nog meerdere van zijn betreft het volgende:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5366160/kenia-tweedehandskleding-milieuvervuiling-nairobi-rivier-changing

 


Onze afgedankte kleding verpest in Kenia het milieu

Dit is maar een klein voorbeeld hoe het er in alles aan toe gaat. Want alles draait om economie. Alles draait om het beheersbaar houden van de massa. Alles draait om de alles omvattende macht tegen kwaadaardige naties. Dergelijke kleding hulp is maar een van de ontelbare stuur mechanisme waarop het systeem de massa wilt mak houden. Gewoon niet denken wij helpen met bv kleding? Dat hun milleu kapot gaat laten we natuurlijk niet zien. Ja in dit bericht van RTL4. Gelukkig is er eindelijk een positieve stap. Maar dan moeten we het wel kunnen zien. Want hoezo vrijheid? Hoezo zelf een mening hebben. Denk je dat je echt in alles vrij bent? Zelfde idee als het onderwerp Black live Matters. Wat kwam er toen? Toenadering? Respect? Nee ontelbare varrianten en schijnbare exucces. Niet een volk of natie of ras kan aangewezen worden als schuldennaar. Geen een want geschiedkundig zijn we allemaal schuldig aan haat en oorlog. Maar ook aan liefde en respect. Dit soort mechanismes overstijgt onze beperkte tijd op aarde. Is afkomstig vanaf het begintijd van het bestaan op aarde. En zolang wij allemaal van alle kanten accepteren dat er foute regeringen mogen bestaan. Dan lost het nooit op. Blijven we in liefde en hoop afgewisseld met dood en verderf. Vanaf geboorte tot onze dood. Want wat ik al tijden hier zeg is dat liefde strijd is. En strijd liefde. Dat we accepteren dat al het leven MATTERS. En dat de wereld van ons allemaal is. Dat wij niet meer acepteren dat foute systemen voor haat en geweld zorgen. Dat wij eindelijk zelf leren nadenken en leren zien!! De echte armen verdrinken we nu bewust naar stilte.

Veel liefs,


W.O.L.




Reacties

Een reactie posten

Een reactie zou mooi zijn...

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand