Aantekening van vroeger: De waarheid leeft met jouw


De waarheid leeft met jouw

Het vuur is overal. Vele doeleinden komen uit hem voort. Om ons wijsheid te geven. Of om ons te verslinden in zijn macht van vernietiging. Wijsheid en vernietiging vormen de essentiële basis om tot de kennis van het leven te komen. Wie de kennis in zich wilt openbaren moet zich zelf durven open te stellen, voor het vuur in onze geest van oorsprong. Weet wel waar je aan begint. Er zijn vele deuren die tot de oorsprong van bestaan lijden. De een tot vernietiging. De andere tot vernieuwing. Beide zijn wijsheid. En beide zal men eens op het pad van leven tegen komen. De sleutel van wijsheid zijn de beslissingen die je maak in je leven.

Zolang men leef, zoek men naar eenheid. Men zoekt eenheid in vele gezichten. Eenheid, geestelijke eenheid, kan men niet buiten zich zelf vinden. Noch in alle boeken ter wereld zal men hem vinden. Noch in de oneindige sterren van de kosmos. Ook vind men hem niet in een aardse liefde, hoeveel grenzen deze ook verslaat. Ware eenheid is in jezelf te vinden. Daar in de kern van zijn, is een onblusbare vlam. Deze is onvernietigbaar en onuitputtend. Daar is de bron waar al het leven uit is gekomen. Dit is de universele sleutel die tot het denken en zijn van God zal leiden. Dit vuur schenk ons eeuwige vrede, liefde, wijsheid, inzichten en leven. En dit is waar God uit bestaat. Zijn liefde, kracht en licht vormen de eenheid in de diepste kern van je wezen. Dit is de eenvoud van het leven. Overgeven en toegeven dat al wat is, in je hart te vinden is.

Durf het ware leven onder ogen te zien. Durf te voelen in die schijnbaar koele wereld. En eens zul je zien dat de hel de hemel is geworden. En dat alle ellende in de wereld zijn weg gevlogen, zoals de angst in ons hart is overwonnen.

Niet met woorden. Niet met strijd. Niet met oorlog. Niet met vrede. Het is niet de gedachte. Het is de daad. Het is niet het pad waar je op loopt. Het is niet het doel waar je naar strijd. Slechts vernietiging openbaart de waarheid. Daar waar de vernieuwing in ons denken en handelen ons terug brengt. Daar waar we heel zijn. In het volmaakte zijn. In het volmaakte besef. Het is niet de gedachten en de strijd, maar het is de keus in ons leven die ons terug brengt, of juist niet.

Durven leven in waarheid. Durven kijken in de werkelijkheid van de illusie. Durven bekennen wat de waarheid verteld. Dat verteld hoe klein we nu zijn. Hoeveel ons te boven staat. Durf in te zien hoe groot we kunnen zijn. Dat we een met het geheel kunnen zijn. Dat we de geheimen van de kosmos door ons kunnen voelen. Leren in te zien dat alle verschillende gedachten en overtuigingen slechts losse bladzijdes zijn van het ene boek van bestaan. Daar waar de bron van het leven in staat beschreven. En waar wij broeders de letters vormen van het ene levensverhaal. Verlaat toch deze wereld van illusie en dualisme. En zie die ene werkelijke wereld van liefde! Durf te leven met waarheid. De waarheid leeft met jou.


worldofflove.wol@gmail.com





Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand