Toelichting onderdeel "ik kan het niet alleen"

Toelichting onderdeel "ik kan het niet alleen" Je heb schrijvers die creatief zijn ingesteld. En schrijvers die zakelijk zijn en dit volgens vaste schema's aanpakken. Ik ben eigenlijk beide. Creatief gaat eerst, dan pas zakelijk. Daarom, als je nu de online reeks leest, kan je op grammatica opmerkingen geven. Of over de indeling en wellicht ook over de overgang. Die soms te snel gaat, of weet ik veel voor opmerkingen. Maar voor mij geld het verhaal. Als de boodschap niet begrepen wordt, die tussen de regels aanwezig zijn. Dan mis je de bedoeling die ik wilt toelichten. 

En nu zomaar een toelichting geven is ook weer het dubbele van alles. Want voor eenieder kan een persoonlijk verhaal herkennen. Wat bij een ander persoon een geheel ander verhaal is die onder de aandacht wordt gebracht. In het kort belicht het een moment waar we allemaal mee te maken hebben. Heel oud of zelfs te jong. En dat is een sterfervaring. Ken je de verhalen dat het net is alsof je leven voorbij vliegt in een seconden tijd. Bij mensen die het niet overleven. In dit verhaal wordt een reis gestart die van persoonlijke tot maatschappelijke tot wereld omvattende begrippen naar voren haalt als discussie. En om inzicht te tonen in het leven, de kansen die we krijgen. Maar vaak niet zien of gebruiken. Omdat we denken in vrijheid van mening te leven. Terwijl dit eigenlijk via genen en systemen voor geprogrammeerd is. Door wat onze genen ons geven, en onze omgeving ons verder vormt. Van ons sterf bed naar onze jeugd terug gaat deze reis. Waarin het moment van geboorten het gelijke is van het sterven vanuit een ander leven. Om tot slot te komen dat de gehele reis eigenlijk een bijna-doodervaring is. Waarin jezelf de keuze heb om door te gaan, of te gaan. 

En de illusie waar we in blijven hangen om overtuigd te zijn dat we zelf denken. Of dat we in het leven geen keuze hebben in wat we zijn of kunnen bereiken. Dat is de echte strijd die deze reis aan gaat. En mocht je wat nu vertelt, is in de hoofdstukken je een positief gevoel geven. Deze 'klad' hoofdstukken worden qua verhaal lijn ten minste verdubbeld. En wordt het later als pdf aangeboden. Daar ben ik nog niet over uit. En mocht je het totaal niet leuk vinden, maar wel een stuk gelezen hebben. Grammatica, indeling, verhaal-lijn. Daar wordt offline aan gewerkt. Dus heb geduld, maar heb je vragen of opmerkingen. Gebruik het contactformulier. Vragen mag altijd. Het geen wat ik nu zal gaat posten zal beginnen met: 

GEDICHT: .... 
VERHAAL: .... 
FILOSOFIE: ... 
POLITIEK: .... 

 Ik zal door elkaar heen verschillende onderwerpen erop zetten. En heb je daar ook vragen over, of juist een verzoek voor iets. Mail het me? Een correcte volgorde zal er niet zijn. Want, zoals ik al begon, hou ik van creativiteit. Maar ook het zakelijke komt eraan. Wat ik al verschillende keren heb vermeld over een website, een boek en meer dat komt. Een datum kan ik niet zeggen, nog niet in ieder geval. 

Op een ander platform komt ook #NieuwHappyHardCore. Waarin de onderwerpen van deze BLOG op een manier wordt vertaald waarop men kan springen en dansen en kan zingen. Waarin spiritualiteit en levenskracht het geen is waardoor we door blijven gaan. En nooit chemische of zogenaamd natuurlijke middelen waardoor we in een staat van zweven nog meer vergeten. Dan dat we nu al vergeten zijn over ons eigen bestaan. En van de eerst komende BLOG verhaal zal over belasting over het vakantiegeld gaan. Het systeem - de transparantie of juist het onduidelijke en oneerlijke in alles. Want ik merk, dat als het gaat over je portemonnee wordt er wel gelezen en gereageerd. Maar vaak ook helemaal niet. Omdat we in de cirkel blijven lopen waarin er geen vooruit gang is. En ons denken is gevormd dat het toch geen zin heeft. En dat zijn weer de karakters en voorbeelden van het boek wat komt. Want je kan elke situatie in het bestaan daarmee vergelijken. Om als hulpstuk te dienen zodat we meer zelfbewuster worden. Want dat zijn we niet, kijk maar in de wereld. Hoe regeringen keuzes maken, en wij het volk het accepteert. Of het als enige waarheid inzien, alleen omdat dit ons aangeleerd is, van generatie op generatie. Ik heb ook al meerdere keren gezegd dat God, naast eigen keuze en vrijheid, geloven heeft doen laten ontstaan. Zodat we eerst met eigen regels verdwalen. Om ooit erachter te komen dat alles een is. Dat juist de externe tegenstellingen, en kampen, waarin we blijven bestaan. Ons ooit meer zelfbewust moet doen laten groeien. En alles een onderdeel is van een leerplan. Ook al herken je dit nu‪ niet. 

Maar naast geloven heeft het ook karakters doen laten ontstaan. In mensen, want welke afkomst in de wereld ook. En een van de karakters die de meeste hebben, is dat als het geen eigen winst oplevert. We ons of er niet voor interesseren. Of we van mening zijn dat we toch niet kunnen helpen. Of het kunnen veranderen. Terwijl ook dit weer een leer moment is, die dit ene leven overstijgt. Want een reis je die volgt in de bestaan, is niet alleen de reis van de geboorten en dood van een leven van nu. Maar is veel meer omvattender dat je zou verwachten. Of nu kan inzien. En zegt nu eerlijk, je twijfelt en vind dit vast zweverig. Maar is het geen wat jij denkt, ziet en overtuigd van bent. Of wat de meest geleerde of wijze persoon of instelling in je leven zegt. Hoe alles is, is dat dan ook zo? Ben je niet een beetje kritisch? Dat je accepteert dat de grenzen van ons bewustzijn tot het gehele bestaan zelf Grenzen heeft, of juist niet. Waar wij nu niet bij kunnen. Waarin wij beperkt zijn. En maar een klein stukje van meemaken. Ja, we zijn heer en meester over wat we nu kunnen zien. Maar is dat alles? Is de horizon die je ziet de grens van alles? Als je ja zegt, is dat je vrijheid. Maar ik zeg dat dit een zoveelste illusie is waarin je in cirkels loopt. Denkt vooruit te komen, maar in zelf gekozen beperktheid. Niet echt verder komt, of wil. 



        worldofflove.wol@gmail.com


Reacties

Een reactie posten

Een reactie zou mooi zijn...

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand