Het hoe en waarom effect

 

Het hoe en waarom effect

Als een ding nooit gezegd moet worden is dat een bepaald volk verantwoordelijk is voor wat er nationaal of internationaal gebeurd. Of dit nu ten goede is of ten slechte. Hoe vaak wordt er een bepaalde hoek in de wereld op het gebied van mensen aanwezen als 'slecht' of alles wat daar naar toe verwijst? En natuurlijk er gebeurt veel in de wereld. Te veel dan wij allemaal beseffen waarin de werkelijkheid wederom in het midden ligt. Want het is logisch dat er organisaties zijn die invloed hebben op de wereld waar wij gewone burgers geen weet van hebben. Het is logisch dat er in de wetenschappelijke sector allang oplossingen zijn die ons verstand ten boven gaat. Of die nu veel leed kan voorkomen, maar het puur om economische redenen (nog) niet wordt vrijgegeven.  Als je, volgens onze christelijke jaartelling, rekent van het jaar nul tot op heden. En in die berekening som je belangrijke momenten samen. Waarin je makkelijk bepaalde landen kan aanwijzen, heb je al een heel boekwerk, wat haast niet te lezen is. En dat alleen nog maar in beknopte zin. Er zit in veel waarheid in, wat gebeurd is en wij niet mogen weten. 



Maar er zit ook veel ruis in veel onderwerpen. Wat generatie op generatie zijn eigenlijke inhoud verloren heeft. En wij extra indrukken nu te horen krijgen die meer in de fantasie ligt dan in de realiteit. Maar om over wetenschappelijke processen verder te gaan. Dat wat allang ontdekt is nu niet vrijgegeven is. Het is een bekend gegeven dat de massa ongeveer 30 jaar achter loopt dan wat er heden als nieuw en revolutionair de wereld bekend wordt gemaakt. En dat zijn geen uitzonderingen is eerder een regelmaat. Maar nogmaals is dat slecht? Wetenschappelijke vooruitgang is iets waar ik helemaal achter staat. Maar ik sta ook achter het gegeven dat wij, de Massa, gewoon niet alles aan kan. En of iets wordt niet openbaar gemaakt, of langzaam in fase meer bekendheid moet krijgen. Want zeg nu eerlijk hoe volwassen zijn wij als mens? We maken al oorlog om een voetbalspel. Het is nog steeds een kick om in het verkeer a-sociaal op een medemens te reageren met gevaarlijk gedrag. Waarin je eigenlijk speelt met je eigen leven. 



Maar wat erger is, met andermans leven die er niet voor heeft gekozen. En dit zijn maar een paar voorbeelden over ons typisch menselijk gedrag. En dat komt in alle lagen voor en zowel in religie als regering. Beide verkondigen liefde en groei als hoogste goed. Dat we samen hard moeten werken om het geloof en de maatschappij groter en sterker te maken. Zodat iedereen er profijt van heeft. Maar is er profijt? De grens tussen rijk en arm wordt steeds dunner. Het bekende 'midden' wordt steeds minder. Sterker nog is een stervende groep. Ondanks de vrijheid van geloof, de vele religies. Ondanks onze regering die net als andere regeringen over liefde, gelijkheid en groei hun beleid verkondigen. Beleid die in elk land anders is, vaak het tegenovergestelde. En dat zou niet erg zijn, maar unies zoals Europa die een is? In wat zijn we een? Ja, in het economisch gebied en dat Brussel alles bepaald voor alle verschillende landen. Want hoe kan je van een eenheid spreken als er geen eenheid is? In wet- en regelgeving is er geen eenheid. 




Er zijn allemaal verschillen, die bewust of onbewust alleen maar voor meer spanningen (gaan) zorgen. En dat is een proces wat niet ophoudt zolang die verschillen er blijven bestaan. En dan is mijn vraag waarom de EU, wij allemaal, daar voor kiezen? En de EU verkondigt net als elk afzonderlijk land liefde en respect. Vertaal dat in wet en regelgeving. En dat is eigenlijk identiek hetzelfde als in het geloof. In alle geloven in de wereld. Om het simpel uit te leggen, men verkondig liefde, maar handel in haat. Men moet zich defensief en aanvallend kunnen handelen om het voortbestaan te kunnen garanderen van de massa welke een land of unie vormt. Dat klopt in theorie wel, in een opkomende wereld. Waarin wetenschap en technologie voor het eerst een opwaartse groei krijgt. En we als soort meer zelfbewustzijn krijgen over niet alleen de waarde maar ook de samenhang in de oneindige kosmos. Waarin ook de vertaalslag in wetenschap, spiritualiteit en geloof hand in hand (mogen) gaan. Als we al met zijn allen dezelfde richting in gaan. Moeten we ons gedrag nog steeds aanhouden van het tijdperk dat we in grotten leefden? Kunnen we niet als soort vooruit gaan. Want als soort blijven we nog hangen met het bewustzijn van honderden jaren terug. Naast idioot gedrag in de maatschappij naar elkaar toe. Gaat dit verder tegen andere landen of geloven of verschillen in ras. Geloof verkondigt liefde handelt in agressie. Regeringen verkondigen liefde handelen in agressie. De massa verkondigt liefde handelen in agressie. Ja, wij de massa want wij allemaal zijn het systeem. En dit zogenaamde systeem is de regering, is het geloof. En alles wat nog niet benoemd zijn. Vaak staan wij blind in voor het systeem, en is er agressie in de vorm van oorlog. Dan hoort dan voor ons eigen welzijn. Want de ander is gewoon fout, omdat ze niet dezelfde leefregels hanteren. Maar dat is dat wel gek? De EU zegt dat wij een zijn maar handelt nergens dezelfde (leef)regels?



Er is zoveel verschil in wet en regelgeving. En hoe serieus ben je dat de meeste onder ons blindelings uitgaan wat het nieuws te vertellen heeft? Wat de regering naar de massa verkondigt? Zou de andere kant (om dat zo te benoemen) niet hetzelfde doen? Niet nadenken zelf en blindelings ervan uit gaan dan alles in het nieuws en wat de regering vertelt (of het geloof) op waarheid berust is? Ook al is dit een tegenstelling tot elkaar en daarom een reden tot agressie en oorlog? Waarom worden in veel verhalen een massa aangewezen als dader van iets vreselijks? Als ze alleen maar uitgaan van de waarheid die hun verkondigt wordt. Omdat ze zelf niet nadenken net als wat wij niet doen. Een groep machthebbers aan de andere kant zijn verantwoordelijk. En dat alleen omdat de massa daar het toelaat. En hoe het 'daar' gaat gebeurd 'hier' precies hetzelfde! Dus ik zie wel waarheden in verhalen en complotten. Ik ben het ermee eens dat wij de werkelijkheid niet helemaal te zien krijgen. Maar heeft hoofdzakelijk als oorzaak omdat wij als massa het gewoon niet aan kunnen. Omdat wij niet zelf willen nadenken, en dat als je kritisch bent in een hoek wordt gezet waarin je vergeten gaat worden. Met een bestempeling van gek, en daar wil natuurlijk niemand bij gezien worden. Alles alleen maar in complotten en samenzweringen willen zien. Is een uiterste net als in de eigen regering en/of geloof allemaal maar waarheid te zien. Beide extremen zijn niet het 'licht' en de 'duisternis'tegen over elkaar natuurlijk. Tussen beide aspecten zitten er oneindig veel andere variaties. Met ook normale mensen die geen haat kennen. Ja soms alleen voor de eigen veiligheid in een bepaalde situatie. Variaties waarin groeperingen met hun hart een positieve bijdrage willen leveren. Samen met degene die alleen voor eigen belang gaan. 



De wereld is niet zwart-wit (of wit-zwart) maar kent een oneindigbare aantal varianties in 'kleur'. Het Yin en Yang effect is alleen bedoeld om bewust te worden van de twee uiterste om uiteindelijk bewuster te worden van alles wat er tussenin ligt. We kunnen daar allerlei moeilijke theorieën weer over schrijven hoe we hier mee om moeten gaan. Hoe we zelf en als groep daarin kunnen groeien, om zelfbewustzijn te kunnen krijgen. Maar het is eigenlijk heel erg simpel, zo simpel dat het vaak niet gezien wordt. Omdat we naast het niet zelf willen denken over wat werkelijkheid is en niet. We tegelijk te moeilijk gaan denken, waardoor je juist oplossingen niet kan zien. Dat is de weerspiegeling van het Yin-Yang effect op wereld niveau, gelijk aan dat van ons als individueel persoon. In het Yin-Yang effect moeten we eerst bewust worden van de twee uiterste. Omdat we dan pas in staat zijn het geheel te kunnen herkennen. Met alle schakelingen tussen de extremen in, die samen juist een eenheid vormt. Oorlog en strijd in de wereld is een onlosmakelijk feit wat gekoppeld is aan de wens tot juist de groei in zelfbewustzijn. We moeten de tegenstellingen herkennen. We moeten weten wat oorlog doet, maar ook liefde. We moeten onvoorwaardelijke liefde zien, om ook het eigen belang waar men voor kiest te herkennen. 



Er zijn geen slechte mensen in een bepaalde groep of samenleving. Het is niets anders dan ons Spiritueel pad wat we moeten doorlopen om uiteindelijk samen in balans te kunnen komen. Daar is strijd voor nodig. Daar is oorlog voor nodig. Daar is opbouw en afbraak voor nodig. Daar is alles voor nodig wat in de geschiedenis gebeurd is en heden speelt. En uiteindelijk is niemand fout omdat we voor elkaar een weerspiegeling zijn en van elkaar kunnen leren. Zolang we van alle kanten uiteindelijk durven om zelf te denken. En dat we zelf verantwoordelijker zijn voor onszelf en ook de ander. En dat besef komt alleen voor als je leven in leven de verschillende kanten ondervindt van het bestaan. Daarom geloof ik wel in complot theorieën en andere werkelijkheden waar we ons nog niet helemaal bewust van zijn. Maar ik wijs geen persoon of volk aan als uiteindelijke dader. Alles in het leven is een leerproces en kent verschillende kanten in realiteit. En ons leven met zijn oneindige facetten hoeft niet allemaal gefocust te zijn op dit soort onderwerpen. Uiteindelijk je leven leiden zoals je dat zelf wilt, ervoor gaan en zoeken naar kansen om te groeien. Waarin je hoofdzakelijk van je leven geniet met de mensen om te heen. Is ook een van de belangrijkste wegen die je moet willen bewandelen. Maar dat er mensen opstaan en kritisch gaan nadenken, en voor balans gaan. Die horen er ook bij. 



In alle uiterste een geheel herkennen is uiteindelijk alleen een individuele reis in je eigen hart. Waarna je dan pas in de wereld jezelf vernieuwd kan laten zien. En als er steeds meer mensen zo op die manier wakker worden, komen er ook steeds meer mensen die het gaan zien. Zodat we op wereld niveau ook dezelfde balans als van ons hart kunnen schenken. Want hoe ons hart is is uiteindelijk ook de wereld. Alles is met elkaar verbonden. Healing is ook niets anders dan met je totale wezen een worden. Je bent meer dan alleen deze stoffelijke omhulsel. In balans komen met jezelf in totaliteit is de sleutel tot zelfhealing. Of het een reis is die je alleen volgt in je eigen hart. Of als inspirerend persoon naar de wereld toe, is uiteindelijk een en dezelfde weg. Waarin de eerste stappen het aanvaarden is van de eigen pijn, of de eigen duisternis. Daar moet je niet tegen vechten, dat moet je omarmen. Accepteren, verwerken en loslaten. Niet loslaten dat het weg gaat van jouw als persoon. Maar loslaten als deel zodat het een kan worden met jouw totaliteit en er balans kan ontstaan in jezelf. Zo is het ook op wereld niveau. Angst herkennen in oorlog en ongelijkheid. De strijd zien die er is. Zodat je de strijd en de liefde als een weg kan herkennen. En dat is waar W.O.L. voor staat. World off Love.



W.O.L. kan je op diverse manier vertalen. Wereld van de liefde. Wereld in de liefde. Wereld met liefde. Dat is bewust zo neergezet. Ook dat liefde strijd is en strijd liefde. Niet dat er tot gevechten wordt aangeroepen. Maar het is een innerlijke strijd om tot meer zelfbewustzijn te komen. Het is een strijd in omgeving of los te komen van schadelijk gedrag. Het is een strijd in de maatschappij om bepaalde veranderingen te laten komen. En dat iedereen meer zelfbewust is, in plaats van een kuddegedrag mentaliteit. In een cirkel zonder vooruitgang. De echte strijd is eigenlijk heel simpel te vertalen. Maar om deze stappen te nemen in een mensen leven? Dat blijft nog altijd vaak te zwaar. Vandaar dat we zien dat de wereld kapot gaan, maar dat we gewoon door gaan men ons eigen leven. Daarom ben ik blij dat er mensen opstaan die echt veranderingen willen in de wereld. Maar dat begint altijd bij jezelf. In je eigen hart. En dat wordt vaak helaas nog vergeten.


worldofflove.wol@gmail.com




Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand