Een Onderbelichte Zorg

 

Een Onderbelichte Zorg

In de herhaling schuilt de kracht die ons uiteindelijk tot eenheid kan brengen, waarbij elke stem gehoord wordt en elke ziel wordt aangeraakt. In de strijd tegen ziektes die zich als een schaduw over ons allen verspreiden, is het cruciaal dat we blijven herhalen, blijven benadrukken en blijven strijden. Ziekten zoals kanker, die onverbiddelijk toeslaan en levens ontwrichten, vereisen onze voortdurende aandacht en inzet. Ondanks dat we allemaal op de hoogte zijn, lijken we soms machteloos in het aangezicht van deze dreiging. We laten het toe om verschillende redenen - misschien om er financieel van te profiteren, misschien uit een gevoel van onmacht of verlamming. Maar de ware kracht schuilt in onze gezamenlijke inspanning, in het verenigen van onze harten en het koesteren van de liefde voor het leven. Het is door herhaling en vastberadenheid dat we langzaam maar zeker verandering teweegbrengen, stap voor stap, hart voor hart. Laten we ons verenigen in onze vastberadenheid om te vechten voor een wereld waarin gezondheid en welzijn voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Want alleen door gezamenlijke inspanning kunnen we de kracht vinden om de grootste uitdagingen van het leven het hoofd te bieden en een betere toekomst te scheppen voor ons allemaal.

In onze moderne wereld zijn we omgeven door een overvloed aan producten die we dagelijks gebruiken, van make-up tot voedsel. Wat we echter niet altijd beseffen, is dat sommige van deze producten potentieel schadelijke chemische stoffen bevatten die onze gezondheid kunnen schaden. Recentelijk is er bijvoorbeeld aangetoond dat bepaalde make-upproducten kankerverwekkende stoffen bevatten, die via de huid in ons lichaam kunnen worden opgenomen en in onze bloedbaan terechtkomen.

 Het verontrustende is dat de effecten van deze stoffen op lange termijn pas merkbaar worden, waardoor het moeilijk is om direct de schadelijke gevolgen te herkennen. In Nederland wordt beweerd dat de controle op dergelijke producten zeer strikt is en dat het risico minimaal is. Maar kunnen we hier echt zeker van zijn?

 In een eerder artikel heb ik besproken waar we op moeten letten bij het lezen van etiketten van producten om potentieel schadelijke ingrediënten te vermijden. Hoewel de producten die in Nederland worden vervaardigd over het algemeen als veilig kunnen worden beschouwd, is het verontrustend dat veel mensen goedkope producten uit landen zoals China en andere Aziatische landen importeren, waar minder strenge controles gelden. Waarom wordt dit toegestaan onder het mom van vrijhandel, zelfs als het risico op kanker toeneemt? Waarom worden consumenten hier niet voor gewaarschuwd?

 Dit is slechts een voorbeeld van een bredere kwestie. Onze voedsel- en drankvoorziening vertoont vergelijkbare problemen. Is de overheid verantwoordelijk te stellen voor deze situatie, of ligt de verantwoordelijkheid bij het bedrijfsleven? En waar ligt de ethiek en verantwoordelijkheid van deze organisaties als het gaat om de gezondheid van de consument?

 Daarnaast moeten we ook naar onszelf kijken als consumenten. We consumeren producten die mogelijk schadelijk zijn voor onze gezondheid, zonder de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor wat we binnenkrijgen. Dit kan niet langer worden afgedaan met het excuus dat we beter niet alles kunnen weten of dat we er toch niets aan kunnen veranderen.

 Het is essentieel dat we kritisch blijven en leren om zelfstandig na te denken over wat we consumeren en welke risico's eraan verbonden zijn. Niet alles is zwart-wit als het gaat om wat goed of slecht is voor onze gezondheid, maar we moeten streven naar een beter begrip van wat we tot ons nemen.

 Neem bijvoorbeeld suiker en zout. Hoewel deze niet direct kanker kunnen veroorzaken, kan overmatig gebruik ervan schadelijk zijn voor onze gezondheid. Het is belangrijk om bewust te zijn van wat we eten en om bewuste keuzes te maken voor onze gezondheid.

Tot nu toe hebben gevaarlijke chemische toevoegingen de kwaliteit van ons leven bepaald, maar het is aan ons om dit patroon te doorbreken en bewust te kiezen voor een gezondere levensstijl. Onze gezondheid en kwaliteit van leven zijn van onschatbare waarde, en het is tijd dat we actie ondernemen om deze te beschermen.

De Voordelen en Nadelen van Suiker en Zout voor je Gezondheid

Suiker en zout zijn twee veelbesproken onderwerpen als het gaat om onze gezondheid. Terwijl suiker als een belangrijke energiebron wordt beschouwd, heeft zout essentiële functies in ons lichaam. Laten we eens dieper ingaan op de voordelen en nadelen van beide stoffen. Suiker is een belangrijke energiebron voor ons lichaam. Het biedt snelle energie en is essentieel voor een goede werking van ons lichaam. Maar te veel is erg slecht. Vooral de toegevoegde suikers. Hier zijn enkele voordelen van het verminderen van suikerinname:

  • Meer Energie: Door minder suiker te consumeren en meer gezonde producten zoals groenten en fruit te eten, krijg je een betere balans van vezels, vitamines en mineralen binnen, wat resulteert in meer energie en een betere gemoedstoestand.
  • Gewichtsverlies: Producten met veel suiker bevatten vaak veel calorieën. Door suikerinname te verminderen, kan gewichtsverlies worden bevorderd, wat op zijn beurt het risico op diabetes type 2 kan verminderen.
  • Verkleind risico op diabetes type 2: Overmatige suikerinname kan leiden tot overgewicht, wat het risico op diabetes type 2 vergroot. Door suikervrije alternatieven te kiezen, kan het risico op diabetes type 2 worden verkleind.
  • Verbeterde spijsvertering: Veel mensen ervaren spijsverteringsproblemen na het consumeren van suikerhoudende producten. Door deze producten te vermijden, kun je buikklachten verminderen.
  • Betere slaapkwaliteit: Het verminderen van suikerinname kan leiden tot een betere slaapkwaliteit, wat op zijn beurt resulteert in meer energie en een betere algehele gezondheid.

 Nadelen van te veel suiker:

 Aan de andere kant zijn er ook nadelen verbonden aan overmatige suikerconsumptie, waaronder:

  •  Cravings: Te veel suiker kan leiden tot ongecontroleerde verlangens naar zoetigheid, waardoor je moeite hebt om je eetgewoonten onder controle te houden.
  • Gewichtstoename: Suikerhoudende producten bevatten veel calorieën en dragen bij aan gewichtstoename.
  • Hoofdpijn: Het eten van suiker kan leiden tot hoofdpijn, vooral wanneer de bloedsuikerspiegel daalt na een piek.
  • Vermoeidheid: De energiepieken en -dalen veroorzaakt door suiker kunnen leiden tot vermoeidheid en verminderde concentratie.
  • Acne: Overmatige suikerconsumptie kan bijdragen aan ontstekingen in de huid, waardoor de kans op acne toeneemt. 

Verhoogd risico op diabetes: Overmatige suikerinname kan leiden tot insulineresistentie en uiteindelijk diabetes type 2.

Zout

Zout is een essentiële voedingsstof die nodig is voor verschillende lichaamsfuncties, zoals het reguleren van de bloeddruk en het functioneren van spieren en zenuwen. Echter, te veel zout kan leiden tot gezondheidsproblemen, waaronder:

  •  Verhoogde bloeddruk: Overmatige zoutinname kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, wat het risico op hart- en vaatziekten kan verhogen.
  • Nierziekten: Te veel zout kan leiden tot nierziekten doordat de nieren extra hard moeten werken om het overtollige zout uit het lichaam te verwijderen.
  • Maagkanker: Hoewel het verband niet volledig is bewezen, zijn er aanwijzingen dat overmatige zoutinname het risico op maagkanker kan verhogen.
  • Botontkalking: Te veel zout kan leiden tot verlies van calcium uit het lichaam, wat kan bijdragen aan botontkalking.

Het is belangrijk om een evenwichtige inname van suiker en zout te handhaven om een goede gezondheid te bevorderen. Door bewuste keuzes te maken en matiging te betrachten, kunnen we de risico's op gezondheidsproblemen verminderen en een gezonde levensstijl bevorderen.

Suiker, deze tips heb ik van de site https://www.diabetesfonds.nl/ waar je je kan opgegeven voor een Nationale Suiker Challenge! Meer voordelen en nadelen over het toepassen van suiker kan je terug lezen op de site https://fitchef.nl/En alles en meer over Zout? Bijna niemand krijgt te weinig zouten binnen. De site https://www.voedingscentrum.nl/ toont de naast deze ‘voordelen’ bekende en minder bekende nadelen: Meer feiten en fabels ook zijn te vinden op https://nierstichting.nl/minderen-met-zout/feiten-en-fabels/ ik raad iedereen aan om deze site een keer te bezoeken en het door te nemen.

Waar W.O.L. voor staat

In de eindeloze expansie van het universum, waar sterren en planeten dansen in het nachtelijke firmament, dromen we van verre werelden en ongekende ontdekkingen. We strekken onze handen uit naar de grenzen van de kosmos, verlangend naar het onbekende en het mysterie van het universum. Maar te midden van deze grootse dromen en ambitieuze zoektochten, ligt onze grootste uitdaging niet buiten onze planeet, maar hier op aarde zelf.

De ware uitdaging is niet alleen het verkennen van andere planeten, maar het begrijpen en bewaren van de leefbaarheid van onze eigen wereld. Het is de kunst om de complexiteit van onze huidige samenleving te omarmen, om verschillen niet langer als bedreigingen te zien, maar als mogelijkheden om samen sterker te worden. Het is een roep om verdraagzaamheid, begrip en solidariteit, zodat we gezamenlijk over de grenzen kunnen gaan, niet van geografie, maar van ons eigen hart.

In plaats van te streven naar een bestaan buiten de grenzen van de aarde, is het essentieel dat we ons richten op het creëren van een wereld waarin diversiteit wordt gevierd en gelijkheid wordt nagestreefd. Laten we de uitdaging aangaan om een wereld te bouwen waarin liefde en mededogen heersen, waarin de grenzen van ons hart de enige grenzen zijn die ertoe doen.


https://www.youtube.com/@w.o.l.1332


worldofflove.wol@gmail.com


https://www.worldofflove.nl/


Hoofdpagina BLOG




Reacties

Populaire posts van deze blog

KANKER: Een Epidemie van Stilte en Verwaarlozing

Onze zoektocht

Uitstervend opstand